В Афганістані таліби забороняють протизаплідні засоби

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

В Афганістані представники руху «Талібан», який захопив владу у країні, припинили продаж протизаплідних засобів у двох великих містах — «їхнє використання є змовою Заходу з метою контролю над мусульманським населенням».

Про це ідеться в матеріалі The Guardian.

Журналістам стало відомо, що таліби ходять по аптеках і наказують прибрати з полиць усі протизаплідні препарати та засоби.

«Вони двічі приходили до мене зі зброєю і погрожували, що я не зберігатиму протизаплідні пігулки для продажу. Вони регулярно перевіряють кожну аптеку в Кабулі, і ми припинили продаж цих товарів», — сказав власник однієї з кабульських аптек.

Акушерка, яка не побажала назвати своє імʼя, сказала, що їй кілька разів погрожували. Командир талібів сказав їй: «Вам не можна виходити на вулицю і просувати західну концепцію контролю над населенням».

Інші фармацевти в Кабулі та Мазарі-Шаріфі теж повідомили, що їм заборонили зберігати будь-які протизаплідні препарати.

«Такі товари, як протизаплідні таблетки та інʼєкції Депо-Провера, не дозволяється зберігати в аптеці з початку цього місяця, і ми дуже боїмося продавати запаси», — сказав власник іншого магазину в Кабулі.

Бойовики «Талібану», які патрулюють вулиці Кабулу, повідомили джерелам The Guardian, що «використання протизаплідних засобів і планування сімʼї — це західний порядок денний».

В Афганістані кожна чотирнадцята жінка вмирає з причин, повʼязаних із вагітністю, це одна з найнебезпечніших країн світу для пологів.