СБУ оголосила перші підозри російським офіцерам за удари по цивільних обʼєктах

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Служба безпеки України оголосила перші підозри російському військовому керівництву за удари по цивільних обʼєктах.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Одним із них є командувач дальньої авіації Повітряно-космічних сил зс рф генерал-полковник Сергій Кобилаш. Другий — колишній командувач Чорноморського флоту рф адмірал Ігор Осіпов.

Слідчі СБУ встановили, що з початку повномасштабного вторгнення Сергій Кобилаш виконує вказівки вищого військово-політичного керівництва росії щодо знищення українських міст. Саме за його наказом російські загарбники здійснюють масовані ракетні удари по житлових будинках, лікарнях та обʼєктах критичної інфраструктури в різних регіонах України.

Для повітряних атак ворог використовує стратегічні ракетоносці Ту-160 і Ту-95МС, а також дальні ракетоносці-бомбардувальники Ту-22М3, на озброєнні яких крилаті ракети типів Х-555, Х-101, Х-55 і Х-22.

Щодо Ігоря Осіпова, за даними слідства в період з 24 лютого до 10 серпня 2022 року посадовець віддавав накази на систематичні ракетні удари з акваторії Чорного моря по українських густонаселених пунктах. Ворожі атаки здійснювали високоточними керованими крилатими ракетами «Калібр» із російських бойових кораблів.