Із ПриватБанку звільнився топменеджер, який засвітився в розслідуванні про «батальйон Монако»

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Заступник голови правління ПриватБанку Ігор Лебединець написав заяву на звільнення. Перед цим його помітили у другій серії журналістського розслідування про «батальйон Монако».

Про це повідомила пресслужба банку.

«Наглядова рада ПриватБанку затвердила заяву про звільнення заступника голови правління Ігоря Лебединця, яка за його бажанням набирає чинності негайно», – йдеться в повідомленні.

Лебединець працював заступником голови правління з питань реорганізації та проблемних активів.

17 жовтня «Українська правда» опублікувала другу частину розслідування «Батальйон Монако» про українських бізнесменів і можновладців, які на Лазурному узбережжі чекають закінчення війни.

Там помітили,зокрема, Лебединця, у Монако він був на автівці, що належить банкові. На той час у нього була відпустка.

Після розслідування в банку почали внутрішню перевірку у звʼязку з використанням службового авто в особистих інтересах.

«Згідно з принципами та засадами нормативних документів ПриватБанку, керівництво та працівники зобовʼязані неухильно та сумлінно діяти в інтересах банку, дотримуватись у своїй діяльності високих професійних стандартів і, зокрема, уникати порушень норм етики, а також дотримуватися їх як під час виконання професійних обовʼязків, так і в повсякденному житті», – йдеться в повідомленні банку.

  • 17 серпня видання «Українська правда» оприлюднило розслідування про те, що в Монако та Ніцці перебувають нардеп від забороненої партії ОПзЖ Григорій Суркіс, його брат Ігор, нардеп і столичний забудовник Вадим Столар, забудовник із Дніпра Вадим Єрмолаєв, а також олігарх Костянтин Жеваго, який в Україні перебуває в розшуку. Також на Лазурному березі помітили нардепа від ОПзЖ Ігоря Абрамовича. Загалом у списку 84 прізвища.
  • 17 серпня ДБР порушило справу за матеріалами журналістів — перевіряє обставини, за яких фігуранти перетнули кордон, і роль посадових осіб правоохоронних органів у цьому. Згодом ДБР направило документи на екстрадицію одного з фігурантів розслідування журналістів.
  • Від початку російського вторгнення в Україні встановлений воєнний стан, а також оголошена загальна мобілізація, яка забороняє військовозобовʼязаним виїжджати із країни. Наразі воєнний стан і загальну мобілізацію продовжили до 21 листопада 2022 року.