«Батальйон Монако»: ДБР направило документи на екстрадицію одного з фігурантів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Державне бюро розслідувань підтвердило місце перебування одного з фігурантів розслідування «Батальйон Монако» і відправило до країн ЄС документи на його екстрадицію.

Про це ДБР повідомило 1 вересня.

Щодо іншої людини з «батальйону» Держбюро розслідує кримінальне провадження про ухилення від сплати податків групою компаній цієї особи. Так, під прикриттям податківців група компаній маніпулювала з фінансовою звітністю, проводила фіктивні господарські операції, щоб зменшити суми, які необхідно сплачувати до бюджету. Також ці компанії після окупації Криму продовжували працювати на півострові. ДБР арештувало майно цієї особи.

  • 17 серпня видання «Українська правда» оприлюднило розслідування про те, що в Монако та Ніцці перебувають нардеп від забороненої партії ОПзЖ Григорій Суркіс, його брат Ігор, нардеп і столичний забудовник Вадим Столар, забудовник із Дніпра Вадим Єрмолаєв, а також олігарх Костянтин Жеваго, який в Україні перебуває у розшуку. Також на Лазурному березі помітили нардепа від ОПзЖ Ігоря Абрамовича. Загалом у списку 84 прізвища.
  • 17 серпня ДБР порушило справу за матеріалами журналістів — перевіряє обставини, за яких фігуранти перетнули кордон, і роль посадових осіб правоохоронних органів у цьому процесі.
  • Від початку російського вторгнення в Україні встановлений воєнний стан, а також оголошена загальна мобілізація, яка забороняє військовозобовʼязаним виїжджати з країни. Наразі воєнний стан і загальну мобілізацію продовжили до 21 листопада 2022 року.