Bloomberg: США переглянуть обмеження цін на російську нафту, вони будуть мʼякіші

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Через скептицизм інвесторів і зростання ризиків на фінансових ринках США змушені переглянути запровадження обмежень цін на російську нафту.

Про це пише Bloomberg.

Планувалося встановити граничну ціну на рівні $40—60 за барель із тенденцією до нижчої межі. Проте зараз посадовці обговорюють вищу ціну. Майже всі розуміють, що це дозволить росії надалі отримувати значні доходи від продажу нафти.

Остаточне рішення ще не узгодили.

Видання пише, що, найімовірніше, США та Європейський Союз вдадуться до мʼякших обмежень і схвалять вищу ціну. Водночас великі торгові партнери росії — Індія та Китай — жодних обмежувальних заходів щодо рф взагалі не вводитимуть, хоча Індія формально погодилася розглянути пропозицію G7 про обмеження цін.

  • Європейський Союз 6 жовтня затвердив восьмий пакет санкцій проти росії. Він містить заборону на імпорт російської продукції на суму €7 мільярдів і обмеження цін на нафту. Також ЄС розширив санкції проти фізичних осіб і російських компаній, які причетні до незаконних «референдумів» на території України.
  • На початку вересня у США заявили, що країни G7 встановлять ліміт цін на російську нафту до 5 грудня. Країни хочуть бачити її на рівні $40—60 за барель, що серйозно вдарить по російських доходах.