Голова Офісу президента поставив «ультиматум» Червоному Хресту — направити місію в Оленівку протягом трьох днів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Голова Офісу президента Андрій Єрмак поставив «безальтернативну вимогу» Міжнародному комітету Червоного Хреста. Він вимагає до 17 жовтня направити місію до колонії в окупованій Оленівці, де окупанти утримують українських полонених.

Свою вимогу Єрмак озвучив під час обговорень з представниками МКЧХ та інших міжнародних організацій.

Єрмак дав Червоному Хресту три дні на формування місії, яка разом із представниками міжнародних медіа прибуде до лінії фронту і чекатиме там підтвердження з боку росії. Він додав, що Україна зі свого боку буде всіляко сприяти цій місії і може допомогти залучити до неї народних депутатів і представників інших країн.

«В іншому випадку Україна буде застосовувати всі можливі інформаційні та дипломатичні засоби для зрушення з місця цього питання. Ми разом зі своїми партнерами зможемо знайти варіант, як сформувати експертну групу і людей, що будуть готові виконати ту місію, яку має виконати Червоний Хрест», — сказав Єрмак.

  • Червоний Хрест і місія ООН досі не відвідали Оленівку після теракту російських військ, коли на території слідчого ізолятора колонії загинули щонайменше 53 полонених «азовці». Окупанти заявили, що колонію обстріляли з HIMARS. Українська сторона вважає це спланованим масовим вбивством, яке могли скоїти найманці «ПВК Вагнера».
  • Полк «Азов» встановлює кількість загиблих. Наразі там підтвердили особу 41 бійця.
  • В ООН декілька разів казали, що не можуть отримати гарантії безпеки для відправки місії в Оленівку.