Окупанти на 19 серпня анонсували онлайн-трансляцію з Запорізької АЕС. Вони чекають на «провокацію»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Окупанти анонсували онлайн-трансляцію ситуації на Запорізькій атомній електростанції.

Кремлівські ЗМІ повідомляють про це з посиланням на заяву так званого «члена головної ради адміністрації області» володимира рогова. Зйомка планується для «силових структур» окупантів на 19 серпня.

У міноборони росії заявляли, що 19 серпня Україна нібито готує «масштабну провокацію» на станції. Рогов каже, що її ймовірність — майже 100%.

«Ймовірність того, що завтра буде здійснена провокація щодо атомної станції — вона не просто набагато вища за середню, а вона близька майже до 100%. Я спеціально буквально вчора передав безпілотники нашим хлопцям на атомну станцію, щоб по периметру велися постійні зйомки для росгвардії та наших силовиків, щоб потім будь-який приліт та момент можна було зафіксувати в режимі онлайн», — заявив окупант.

Головне управління розвідки повідомило, що росіяни оголосили несподіваний «вихідний» на Запорізькій атомній станції. 19 серпня на ЗАЕС буде знаходитись тільки оперативний персонал. Всім іншим співробітникам вхід буде закрито. Також відомо, що представники росатому, які останнім часом постійно перебували на станції, терміново залишили територію об’єкту.

Колектив ЗАЕС окремо виступив із публічним зверненням до міжнародної спільноти, у якому закликав країни світу не допустити масштабної ядерної катастрофи з неминучими наслідками для усієї Землі. Працівники станції окремо акцентували на тому, що з початку окупації живуть під постійним тиском, а сама ситуація несе загрозу понад 10 тисячам працівників.