В Англії офіційно оголосили посуху через аномально високу температуру

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Англії через аномальну спеку, яка тримається у британському регіоні з липня, оголосили посуху. Британська агенція з охорони навколишнього середовища офіційно оголосила її у восьми південних, центральних і східних районах.

Про це пише Bloomberg.

Липень для Англії став найпосушливішим з 1935 року, що негативно вплинуло на водне середовище і дику природу, яка звикла до традиційної погоди з дощами.

Із середини липня від спеки та пожеж потерпав центр Англії. У регіоні тоді зафіксували температурний апокаліпсис у +40 °С.

Однак посуха торкнулася не тільки Британії. За інформацією Європейської обсерваторії, дані за кінець липня показують, що майже половина країн Європейського Союзу стикаються з подібними умовами, а деякі перебувають на рівні небезпеки.

  • У середині липня в Іспанії, Португалії, Греції та Франції спостерігалася рекордна спека. Через неї померли понад тисячу людей. Деякі регіони цих країн постраждали від лісових пожеж — у Франції вже вигоріло щонайменше 30 тисяч гектарів лісу. У Британію спека прийшла 19 липня, викликавши пожежі. У передмістях Лондону вогонь знищив десятки будинків.
  • У Данії в липні спека побила показник 1941 року, а у Франції 60 температурних рекордів зафіксували лише за 19 липня.
  • Аномальна спека в Європі спостерігається і до нині. Владі Швейцарії довелося залучити армійську авіацію для доставки води на альпійські луки, де тварини страждають від спраги через високі температури.