В Офісі генпрокурора анонсували засідання комісії з обрання голови САП на 19 липня

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

В Офісі генерального прокурора все-таки анонсували засідання комісії з обрання голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Воно відбудеться 19 липня.

Про це повідомляється на сайті ОГП.

«19 липня 2022 року о 10-й годині відбудеться чергове засідання комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі», — йдеться в повідомленні.

З міркувань безпеки місце засідання повідомлять членам комісії окремо.

Голова комісії Катерина Коваль у коментарі «Суспільному» заявила, що попереднє оголошення, найімовірніше, видалили через те, що на той момент не було кворуму. Члени комісії узгоджували дату, яка була б зручною для всіх. Крім цього, вона зазначила, що в комісії очікують на рішення суду щодо апеляції, яку Офіс генпрокурора подав на рішення про скасування порядку проведення конкурсу.

«Суд перейшов у письмове провадження без виклику сторін, і ми не беремо участі в засіданні. Але ми впевнені в тому, що рішення ОАСК буде скасоване. І як тільки це станеться, на основі нашого чинного порядку ми завершимо конкурсні процедури, затвердимо рішення конкурсної комісії, остаточні результати проведеного конкурсу і внесемо подання про призначення керівника», — підкреслила вона.

  • Конкурсна комісія вже майже два роки не може обрати нового голову САП, причиною цього стали внутрішні конфлікти та імовірний «тиск влади». При цьому двох кандидатів на посади голови САП і заступника голови все-таки визначили. За балами головою САП має стати детектив НАБУ Олександр Клименко, а його заступником — прокурор Андрій Синюк. Але комісія ніяк не може затвердити фінальні результати.
  • Активісти звинувачують у затягуванні та зриві конкурсу членів комісії від Верховної Ради, яких нібито контролює заступник голови Офісу президента Олег Татаров. Вони вважають, що Татаров намагається зірвати конкурс, тому що в ньому перемагає детектив НАБУ Олександр Клименко. Саме він керував слідством у справі ексдиректора «Укрбуду» Максима Микитася, в якій фігурував і Татаров.
  • Тепер вимога призначити переможця конкурсу на посаду голови САП є в переліку обовʼязкових для початку перемовин України про вступ до Євросоюзу.