Ватажки «Л/ДНР» синхронно звернулися до Путіна з проханням визнати їхні «республіки»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Ватажки «Л/ДНР» Леонід Пасічник та Денис Пушилін синхронно звернулися до президента Росії з проханням визнати їхні «республіки». Також вони попросили укласти з ними договори про співпрацю.

Про це повідомляється у підконтрольних бойовикам медіа.

І Пасічник, і Пушилін попросили Путіна визнати їхні квазіутворення як «незалежні держави». Крім цього, ватажки бойовиків закликали Росію укласти з ними договори про співпрацю, особливо у сфері оборони.

Крім цього Пасічник повідомив, що це визнання потрібно для «недопущення масової загибелі» жителів окупованих територій, 300 тисяч з яких вже отримали російські паспорти.

  • Загострення ситуації на Донбасі почалося вранці 17 лютого, коли бойовики «ДНР» і «ЛНР» почали масовані обстріли — під вогонь потрапили 22 населені пункти. У Станиці Луганській обстріляли дитячий садок, унаслідок чого контузило трьох працівників. Також пошкоджено низку будівель. Крім того, бойовики обстріляли школу у Врубівці неподалік міста Попасна.
  • 18 лютого ватажки бойовиків «Л/ДНР» оголосили про масову евакуацію жителів окупованих територій до Росії через нібито загрозу наступу з боку українських військових. Однак в українській армії та РНБО запевнили, що Україна не планує жодного наступу на окупований Донбас, а місцеве населення вводять в оману.