Верховний суд виправдав Стерненка та зняв з нього судимість за незаконне поводження зі зброєю

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Верховний суд виправдав активіста Сергія Стерненка та закрив справу проти нього за незаконне поводження зі зброєю. Саме за цією справою йому присудили один рік умовного терміну.

Про це активіст написав у своєму Telegram-каналі.

Суд закрив це кримінальне провадження за малозначністю. Таким чином з активіста зняли судимість.

Водночас Верховний суд залишив без змін вирок апеляційного суду за статтею про викрадення людини — депутата Сергія Щербича. Однак ще раніше судді звільнили Стерненка від відповідальності через те, що сплинув термін давності. Сам активіст зазначив, що з цією справою планує звертатися до Європейського суду з прав людини.

  • У лютому 2021 року Приморський суд Одеси засудив Сергія Стерненка до 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна за нібито організацію викрадення у 2015 році Сергія Щербича, члена партії «Довіряй ділам» одеського мера Геннадія Труханова. Стерненко начебто організував викрадення Щербича, щоб заволодіти його коштами — 300 гривнями. Справа ґрунтується лише на свідченнях Щербича.
  • 31 травня Апеляційний суд Одеси зняв з активіста Сергія Стерненка обвинувачення в розбійному нападі на депутата Лиманської селищної ради Сергія Щербича і призначив умовний термін на 1 рік — за статтею про незаконне поводження зі зброєю. Сам Стерненко назвав це вироком «за один патрон».