Стерненко подав касаційну скаргу на рішення Одеського апеляційного суду, який дав йому рік умовно

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Стерненко подав касаційну скаргу на рішення Одеського апеляційного суду, який дав йому рік умовно

Синиця Олександр / УНІАН

Активіст Сергій Стерненко подав касаційну скаргу до Верховного суду на рішення Одеського апеляційного суду, який дав йому рік умовного ув’язнення за незаконне поводження зі зброєю.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

«​Подав касаційну скаргу до Верховного суду на вирок Одеського апеляційного суду, яким мені дали 3 роки позбавлення волі із заміною на 1 рік умовно за 1 неіснуючий патрон», — зазначив Стерненко.

  • 23 лютого Приморський суд Одеси засудив Сергія Стерненка до 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна за нібито організацію викрадення у 2015 році Сергія Щербича, члена партії «Довіряй ділам» одеського мера Геннадія Труханова. Стерненко начебто організував викрадення Щербича, щоб заволодіти його коштами — 300 гривнями. Справа ґрунтується лише на свідченнях Щербича.
  • 31 травня Апеляційний суд Одеси зняв з активіста Сергія Стерненка обвинувачення в розбійному нападі на депутата Лиманської селищної ради Сергія Щербича і призначив умовний термін на 1 рік — за статтею про незаконне поводження зі зброєю. Сам Стерненко назвав це вироком «за один патрон».