Школярів Львова та Сум через коронавірус переводять на дистанційне навчання

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Львові з 24 січня школярі переходять на дистанційне навчання.

Про це повідомив мер міста Андрій Садовий на брифінгу 21 січня.

«Через ріст захворювання на COVID-19 серед дітей з понеділка 5—11 класи переходять на дистанційне навчання. Це рішення також стосується усіх гуртків, позашкілля та музичних шкіл», — заявив він.

За словами Садового, такої динаміки захворюваності у Львові від початку пандемії ще не бачили — сьогодні зранку 27 тисяч дітей не прийшли до школи.

Мер Львова уточнив, що дистанційне навчання триватиме щонайменше 2 тижні.

«З понеділка будемо ухвалювати рішення стосовно молодшої школи», — додав він.

Також на дистанційне навчання з 24 січня переходять учні 5—11 класів шкіл у Сумах.

Як розповіла начальниця управління освіти і науки Сумської міськради Антоніна Данильченко «Суспільному», з 24 січня навчатися у звичайному режимі зможуть у дитсадках, спеціальних закладах, а також учні 1—4 класів шкіл, усі працівники яких повністю вакциновані.

  • 19 січня міністр охорони здоровʼя оголосив, що в Україні почався спалах коронавірусу. Його епіцентр — західні області, особливо Івано-Франківська. Її найближчим часом збираються перевести до «червоної» зони карантину.
  • Станом на ранок 21 січня в Україні вже вісім областей перебувають у «помаранчевій» зоні карантину: Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька, Житомирська, Сумська та Чернігівська.
  • На тлі нового спалаху коронавірусу школярів почали переводити на дистанційне навчання, зокрема таке рішення вже ухвалили в Ужгороді, Тернополі та на Буковині.