Перша ракетка світу Новак Джокович купив контрольний пакет акцій компанії, яка розробляє ліки проти ковіду

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Сербський тенісист Новак Джокович, якого влада Австралії депортувала з країни через відмову вакцинуватися, став власником контрольного пакету акцій біотехнологічної компанії QuantBioRes. Вона займається розробкою ліків проти коронавірусу.

Про це повідомляє Reuters.

Тепер перша ракетка світу володіє 80% акцій датського розробника противірусних ліків QuantBioRes. Гендиректор компанії Іван Лонкаревич каже, що Джокович купив акції ще в червні 2020 року, зі скандалом про депортацію це не повʼязано.

Відомо, що у штаті QuantBioRes є близько 11 дослідників, які працюють у Данії, Австралії та Словенії, вони розробляють ліки від COVID-19.

  • 6 січня Джокович прилетів до Мельбурну для захисту титулу чемпіона Australian Open, але йому анулювали візу, оскільки він не пройшов вакцинацію. Його відправили до готелю на карантин і планували депортувати, проте 10 січня Джокович виграв суд.
  • 12 січня Новак Джокович визнав, що в документах, які він надав при вʼїзді в Австралію, були помилкові дані. Спортсмен запевняє, що помилка сталася через «людський фактор». Заповнюючи вʼїзну декларацію, спортсмен зазначив, що за 14 днів до прибуття в Австралію (6 січня) він не був в інших країнах. Але виявилося, що в цей період він літав із Белграду до Іспанії. Також тенісист зізнався, що зустрічався з журналістами та робив фотосесію, маючи позитивний тест на COVID-19.
  • 14 січня Австралія повторно анулювала візу Джоковичу, і це рішення спортсмену не вдалось оскаржити.