Міжнародна федерація тенісу всьоме визнала Джоковича чемпіоном світу. Це рекорд

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Перша ракетка світу серед чоловіків, тенісист Новак Джокович був названий чемпіоном світу ITF 2021 в рекордний сьомий раз.

Про це повідомляє 16 грудня Міжнародна федерація тенісу (ITF).

«Після такого успішного року для мене, моєї команди, сімʼї та вболівальників велика честь бути названим чемпіоном світу ITF усьоме. Я дуже вдячний і пишаюся досягнутими результатами, і мені пощастило, що я отримав можливість виступати за збірну Сербії», — сказав Джокович.

Зазначимо, раніше титул чемпіону світу максимальну кількість разів — шість — окрім Джоковича, отримував американський тенісист Піт Сампрас.

Номером один серед жінок вдруге стала австралійська тенісистка Ешлі Барті. Цього року вона виграла свій перший Вімблдонський турнір та здобула бронзову медаль на Олімпійських іграх у змішаному парному розряді.

Хорватський дует Нікола Мектіч та Мате Павич були названі чемпіонами світу ITF у парному розряді серед чоловіків, а Барбора Крейчикова та Катерина Синякова вдруге завоювали нагороду у парному розряді серед жінок.

  • 31 липня Джокович знявся з Олімпіади, залишивши Ігри без медалей. До цього він втратив шанс на перемогу у турнірі «Великий шолом».
  • 11 липня 2021 року сербський тенісист Новак Джокович переміг на Вімблдонському турнірі. Це шоста перемога 34-річного тенісиста на Вімблдоні. До цього він вигравав цей турнір у 2011, 2014, 2015, 2018 і 2019 роках. Загалом серб виграв 20 титулів на турнірах Grand Slam. За цим показником він зрівнявся зі швейцарцем Роджером Федерером та іспанцем Рафаелем Надалем.
  • У червні Новак Джокович здобув другу перемогу на Відкритому чемпіонаті Франції («Ролан Гаррос — 2021»).
  • У вересні минулого року Джоковича дискваліфікували з Відкритого чемпіонату США (US Open) після того, як він кинув мʼячем у лінійну суддю та влучив їй у шию.