Знявся з поєдинку. Перша ракетка світу серед чоловіків Новак Джокович покинув Олімпіаду без медалей

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
Знявся з поєдинку. Перша ракетка світу серед чоловіків Новак Джокович покинув Олімпіаду без медалей

Beth Wilson / Flickr

Перша ракетка світу серед чоловіків, тенісист Новак Джокович залишає Олімпійські ігри в Токіо, не отримавши жодної медалі. Серб знявся з поєдинку за бронзову нагороду у змішаних парах.

Перед цим Джокович програв бронзу іспанцю Пабло Каррено Бусті. Це була третя за два дні поразка серба на Олімпіаді.

До цього він програв німцю Александру Зверєву в півфіналі, через що втратив шанс на Golden Slam. А також разом із партнеркою Ніною Стоянович вони поступилися суперникам у змішаному півфіналі.

Джокович відмовився виходити на корт через травму плеча, тож бронзові медалі автоматично дісталися австралійському дуету — Ешлі Барті та Джону Пірсу.

  • 11 липня 2021 року сербський тенісист Новак Джокович переміг на Вімблдонському турнірі. Це шоста перемога 34-річного тенісиста на Вімблдоні. До цього він вигравав цей турнір у 2011, 2014, 2015, 2018 і 2019 роках. Загалом серб виграв 20 титулів на турнірах Grand Slam. За цим показником він зрівнявся зі швейцарцем Роджером Федерером та іспанцем Рафаелем Надалем.
  • У червні Новак Джокович здобув другу перемогу на Відкритому чемпіонаті Франції («Ролан Гаррос — 2021»).
  • У вересні минулого року Джоковича дискваліфікували з Відкритого чемпіонату США (US Open) після того, як він кинув мʼячем у лінійну суддю та влучив їй у шию.