Китай заборонив футболістам національної збірної робити татуювання. Наявні треба видалити

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Футболістам, які грають за національну збірну Китаю, заборонили робити татуювання та порадили видалити ті, які вже є. Відповідну директиву видало Головне управління спорту країни, цитує Insider.

Відтепер набір нових гравців із татуюваннями на національному рівні та в молодіжні команди «суворо заборонений». В управлінні зазначили, що цей крок стане «хорошим прикладом для суспільства».

«В особливих випадках татуювання мають бути закриті під час тренувань і змагань за згодою решти команди», — йдеться в повідомленні.

Крім нових правил про татуювання, Головне управління спорту додало, що національні команди мають організувати «ідеологічні та політичні просвітницькі заходи», які «укріплять патріотичне виховання гравців».

У середині 2018 року Китай заборонив показувати татуювання на телебаченні та в кіно. Відтоді деякі гравці національної збірної прикривають руки футболками із довгим рукавом (як це робить захисник національної збірної Чжан Лінпену). У китайській культурі татуювання асоціюються з тавро — у минулому вони використовувалися для таврування злочинців, а також досі повʼязані з організованими злочинними угрупованнями у Східній Азії. Татуювання серед етнічних груп часто вважалося ознакою нецивілізованості. Попри те, що правляча Комуністична партія не схвалює тату, вони стають дедалі популярнішими серед молодих китайців.