Ще три українські банки почали виплачувати тисячу гривень за вакцинацію

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Ще три українські банки почали виплачувати тисячу гривень за вакцинацію від коронавірусу. Щоб отримати її в цьому році, потрібно подати заявку до 29 грудня.

Про це у своєму Telegram-каналі написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Люди, які вже отримали виплату від держави, витратили її на книги, кіно та квитки всередині країни. Це три найпопулярніші опції, які вибирали. У вас теж є така можливість, тим більше, що кінотеатри та книгарні пропонують різні бонуси через оплату карткою «єПідтримка», — пояснив він.

За словами Федорова, з 24 грудня тисячу гривень почали виплачувати ПриватБанк, Ощадбанк та Укргазбанк. У цих банках картку «єПідтримка» відкрили 3,6 мільйона українців.

Загалом вже 6 мільйонів українців відкрили спеціальні картки, 2,4 мільйона вже отримали свою тисячу гривень. Уже витрачено 270 мільйонів гривень.

  • 19 грудня в Україні стартувала програма виплати всім вакцинованим громадянам по тисячі гривень. Їх можна буде витратити лише у певних сферах: придбати абонемент у спортзал або фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концерт, виставку чи придбати книги. Або купити квитки для мандрівок всередині країни, на внутрішні залізничні та авіаперевезення. Пенсіонери зможуть на ці гроші придбати ліки. На виплати Кабмін виділив 8 мільярдів гривень.
  • Гроші можна отримати через monobank, A-Банк, Альфа-Банк, Укргазбанк, ПриватБанк та Ощадбанк.