В Австрії обрали нового канцлера. Ним став глава МВС Карл Нехаммер

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

В Австрії 3 грудня обрали нового федерального канцлера — Карла Нехаммера, главу Міністерства внутрішніх справ.

Цю інформацію сам Нехаммер підтвердив під час пресконференції, цитує Orf.

За нього одностайно проголосували і призначили новим лідером правлячої Австрійської народної партії (ÖVP) та федеральним канцлером.

Перед цим, 3 грудня канцлер Александер Шалленберг оголосив, що збирається у відставку. На своїй посаді він пробув лише півтора місяця. А за день до цього колишній канцлер Себастьян Курц оголосив про вихід з політики і про те, що залишає посаду голови правлячої Австрійської народної партії.

  • 6 жовтня у Відні прокуратура провела обшуки в офісі Себастьяна Курца, а також у штаб-квартирі його Австрійської народної партії. Правоохоронці розслідують справу за звинуваченнями у зловживанні довірою, хабарництві та корупції. В основі звинувачень — дослідження, опубліковані в ЗМІ за рахунок Мінфіну. Вони нібито містять неправдиві дані та мали на меті просувати політику уряду. Під підозрою Курц і його найближче оточення.
  • 8 жовтня в парламенті вимагали відставки Курца і погрожували йому вотумом недовіри. Наступного дня Курц сам пішов у відставку. Новим канцлером Австрії став Александер Шалленберг.
  • 18 листопада з Курца зняли імунітет, а вже 2 грудня він оголосив про свою відставку з усіх політичних постів.