Погода в Україні: синоптики попередили про мокрий сніг із дощем і крижану кірку на дорогах

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

В Україну разом із похолоданням прийшли мокрий сніг із дощем та ожеледиця.

За даними Sinoptik.ua, вночі та вдень 2 грудня на території Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей пройде мокрий сніг.

Через невеликі нічні морози (до -3 °С) можлива поява крижаної кірки на дорожньому покритті.

Вже 3 грудня дощі зі снігом пройдуть усіма західними, північними та центральними регіонами України, а 4 грудня — охоплять і схід.

За даними Київської міської державної адміністрації, у ніч проти 1 грудня у столиці та регіоні погода також погіршиться — синоптики прогнозують мокрий сніг, шквалистий вітер і мороз.

  • 20 листопада у Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський засніжило, подекуди висота передувів сягала 1 метра. 23 листопада перший сніг випав у більшості областей України.
  • Науковці кажуть, що найближчими десятиліттями глобальні зміни клімату спровокують рекордну спеку і більш руйнівні повені, ніж ті, що зараз відбуваються у Європі. При підвищенні температури на один градус за Цельсієм атмосфера може поглинати приблизно на 7% більше вологи. Додаткова вологість, спричинена глобальним потеплінням, призводить до збільшення кількості опадів у довгостроковій перспективі.