Велика Британія вводить обов’язкове тестування та коротку самоізоляцію для всіх, хто в’їжджає у країну

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Велика Британія посилює правила в’їзду до країни через поширення нового штаму коронавірусу. Протягом двох днів після в’їзду всі повинні здати ПЛР-тест на коронавірус.

Про це пише посольство України у Великій Британії у своєму Facebook.

До отримання результатів тесту доведеться перебувати на самоізоляції.

Також у країні запровадили обов’язковий масковий режим у магазинах і громадському транспорті. А всі, хто контактував із зараженими новим штамом коронавірусу, повинні залишатися на самоізоляції під наглядом Національної служби здоров’я.

  • 11 листопада в Ботсвані виявили новий штам коронавірусу «Омікрон» (B.1.1.529). Але першими про нього повідомили представники МОЗ із Південно-Африканської Республіки. Вони провели кілька досліджень і виявили дуже швидке поширення цього штаму в деяких регіонах країни. Учені вважають, що він може бути небезпечнішим за усі відомі штами. Його ускладнена мутація, імовірно, дозволяє оминати захист антитіл. Випадки зараження вже зафіксували в Європі, Австралії, США та Канаді.
  • Через штам багато країн світу запровадили обмеження на поїздки своїх громадян у ПАР, Ботсвану, Лесото, Есватіні, Зімбабве, Намібію та Мозамбік. Україна ухвалила рішення, що всі, хто прибуватимуть із цих країн, мають пройти обов’язкову 14-денну самоізоляцію.