«Укрзалізниця» відкрила продаж квитків на поїзди за новим графіком. Один із них став найдовшим маршрутом країни

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

«Укрзалізниця» оголосила про початок продажу квитків на всі поїзди за новим графіком руху, який почне діяти з 12 грудня. Загалом запустять 19 пар нових поїздів, ще 49 потягів будуть прискорені.

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

«Завдяки новому графіку буде створено 29 нових сполучень обласних та регіональних центрів, зокрема у популярних туристичних напрямках», — розповіли в «Укрзалізниці».

Зокрема, з’явилось 7 рейсів до лижного курорту Буковель. Один із нових поїздів — № 5/6, що сполучає Маріуполь та Рахів, став новим найдовшим рейсом країни. Потяг долатиме на своєму шляху 1 806 кілометрів, даючи можливість жителям Маріуполя дістатися Львова за 21 годину замість 29, як було в альтернативному маршруті.

До того ж УЗ значно прискорила такі поїзди:

  • № 13/14 Київ — Солотвин (з Києва буде швидше на 3:16 години і на 2:20 зворотно);
  • № 77/78 Харків — Маріуполь (з Харкова буде швидше на 2:05 і на 3:29 зворотно);
  • № 84/83 Київ — Маріуполь (з Києва буде швидше на 2:13 і на 1:24 зворотно);
  • № 108/107 Одеса — Ужгород (з Одеси буде швидше на 1:15 і на 1:29 зворотно);
  • № 145/146 Київ — Ізмаїл (з Києва буде швидше на 49 хвилин і на 1:02 години зворотно).

Нагадаємо, раніше «Укрзалізниця» відновила курсування потяга Київ — Варшава, запустила поїзд до Перемишля. Також відновлено рух поїздів в Австрію, Молдову та Словаччину та курсування поїзда з Мукачевого до Будапешту.

  • В Україні з 21 жовтня діють посилені правила карантину, які стосуються пасажирських перевезень між областями. Нові обмеження стосуються подорожей між регіонами автобусами, потягами та літаками. У «жовтій», «помаранчевій» та «червоній» зоні як у водія, екіпажу, так і у пасажирів має бути документ, який підтверджує їхню ковід-безпечність: або сертифікат вакцинації, або ПЛР чи експрес-тест, якому до 72 годин.