МОЗ змінив стандарти госпіталізації заражених коронавірусом — до лікарень забиратимуть старших людей із середньою тяжкістю хвороби

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністерство охорони здоров’я змінило стандарт госпіталізації заражених коронавірусом людей. Тепер до лікарень забиратимуть старших за 60 років людей, які мають середню тяжкість хвороби.

Про це йдеться у наказі МОЗ за 16 листопада.

У перелік людей, яким рекомендована госпіталізація з коронавірусом, внесли тих, хто старше 60 років та має середню тяжкість. Раніше в цьому наказі не було жодних показань з приводу віку пацієнтів.

Пацієнтів із середньою тяжкістю хвороби рекомендують госпіталізувати у тому випадку, якщо у них з’являються ознаки пневмонії чи дихальної недостатності, відхаркування кров’ю, а сатурація падає нижче 93%.

  • Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що в Україні спостерігається зменшення випадків коронавірусної хвороби на 6%, якщо порівняти з попереднім тижнем. Також почав стабілізуватися показник госпіталізації хворих.
  • Наразі в «червоній» зоні карантину — 17 областей (Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська), а також Київ. 11 листопада Закарпаття повернулося до «жовтої» зони.