Черкаська область з 12 листопада переходить у «червону» зону

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

З 12 листопада Черкаська область переходить у «червону» карантинну зону. Відповідне рішення ухвалили на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Червоний» рівень епіднебезпеки передбачає низку обмежень, які запроваджуються в регіонах. Зокрема, забороняється робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків і магазинів, проведення масових заходів тощо.

Обмеження не діятимуть, якщо 100% працівників і відвідувачів закладів (заходів) вакциновані.

Також для повністю вакцинованих громадян не діятимуть обмеження, встановлені для міжрегіонального транспортного сполучення.

Наразі 18 регіонів України перебувають у «червоній» зоні епідемічної небезпеки: Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Херсонська, Хмельницька та Чернігівська. Також під посилення обмежень підпадає місто Київ.

  • В Україні вчора, 8 листопада, виявили 18 988 нових випадків коронавірусу. Від ускладнень померли 833 людини, а 16 609 одужали. Госпіталізували з підозрою чи підтвердженим COVID-19 2 967 людей.