«Рейтинг»: Більшість українців підтримують обов’язкову вакцинацію для певних сфер, але виступають проти обмежень для невакцинованих

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Переважна більшість українців підтримують обов’язкову вакцинацію для працівників певних сфер. Водночас вони виступають проти обмежень для невакцинованих людей.

Про це йдеться в опитуванні «Рейтингу» за 10—13 листопада 2021 року.

55% українців відповіли, що підтримують обов’язкову вакцинацію вчителів, медиків держслужбовців та інших сфер, 35% заявили, що не підтримують. Водночас лише 39% опитаних підтримують заборону відвідувати громадські заклади без COVID-сертифікатів. Що стосується громадського транспорту — то таку заборону підтримують лише 29% опитаних.

Понад 70% українців вважають, що такі обмеження порушують права невакцинованих людей, а 26% зазначили, що не вважають це порушенням.

Станом на листопад 46% українців відповіли, що вже отримали першу або обидві дози вакцини від коронавірусу. Ще 16% зазначили, що скоріше планують провакцинуватися, а 36% вакцинуватися не хочуть.

Також 40% опитаних вважають, що в зростанні захворюваності восени не винен ніхто, а 21% покладає відповідальність на тих людей, які не захотіли вакцинуватися. 15% опитаних вважають винними Міністерство охорони здоров’я, а 8% — президента Володимира Зеленського.