В Україні створили Національний орган із протимінної діяльності

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Кабінет міністрів утворив Національний орган з питань протимінної діяльності.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 10 листопада.

Як зазначається, новостворений орган очолить міністр оборони Олексій Резніков, першим заступником стане заступник міністра оборони, заступником голови — заступник міністра внутрішніх справ. Також до складу увійшли заступники міністрів із питань реінтеграції, освіти, охорони здоровʼя, соціальної політики, закордонних справ, представник Служби безпеки (СБУ) та Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Національний орган з питань протимінної діяльності координуватиме роботу міністерств та інших установ щодо заходів з протимінної діяльності.

Одним з основних завдань Нацоргану є розробка та запровадження національного стандарту з протимінної діяльності.

  • 4 листопада міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков став новим міністром оборони. Він замінив на посаді Андрія Тарана.
  • Того ж дня нардепа від «Слуги народу» Ірину Верещук призначили міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Верещук уже заявила, що проведе аудит усіх рішень Ради національної безпеки і оборони, а також розповіла, що хоче побачити роботу Тристоронньої контактної групи зсередини та перерахувала свої завдання у ТКГ: відкриття КПВВ, вакцинація і захист інтересів громадян.
  • Зеленський 20 квітня у відеозверненні запропонував Путіну провести зустріч на Донбасі, де триває війна. 22 квітня Путін заявив, що якщо Зеленський хоче обговорювати з ним питання Донбасу, йому потрібно напряму спілкуватися з ватажками бойовиків «ЛДНР». Але «якщо йдеться про розвиток двосторонніх відносин», то запропонував зустрітися в Москві «в будь-який зручний час».