Міністр оборони Резніков пояснив, чому Україна може застосовувати на Донбасі безпілотники Bayraktar: Ми на своїй землі

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Україна має право застосовувати безпілотники Bayraktar над своєю землею, бо це українські апарати.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна 24».

«У тексті Мінських угод чітко записано «заборона обмеження безпілотних апаратів». Але там є одне важливе слово, яке забувають навіть наші німецькі друзі, — «іноземних». Тобто це росіянам заборонено використовувати безпілотники над українською землею. Ми на своїй землі, а це український безпілотний апарат», — наголосив він.

Також Резніков зауважив, що Україна застосувала Bayraktar, реалізувавши своє право на самозахист, адже бойовики порушили Мінські угоди й обстрілювали українську територію, до того ж загинув військовий ЗСУ. Це зафіксували Спільний центр комунікацій та контролю й ОБСЄ.

«Стратегія Путіна така — він хоче посадити за один стіл переговорів офіційну Україну з підлеглими ним окупаційними режимами, які себе називають якимись там «республіками» — терористи, найманці, які сьогодні працюють у першому та другому армійських корпусах. Бо так вони трактують Мінські угоди. Але стратегія президента Зеленського — не сідати за стіл ані із сепаратистами, ані з терористами. Розмовлятиме він лише з президентом іншої країни за допомогою президентів і канцлерів дружніх держав», — заявив міністр.