У Нью-Йорку батькам вакцинованих школярів виплатять по $100

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У США, у місті Нью-Йорк батьки вакцинованих школярів отримають заохочення у вигляді $100. Про це оголосив мер Білл де Блазіо, повідомляє The New York Times.

Тільки-но дитина отримає першу дозу, батькам на пошту надійде інструкція, як отримати кошти (видаватимуть не готівкою, а на карту). Батьки також можуть вибрати інші заохочення, наприклад, квитки на Статую Свободи або на бейсбольний матч Brooklyn Cyclones. Ця ініціатива не стосується батьків, чиї діти вакцинувались в аптеках або в приватних лікарнях, тільки у міських пунктах вакцинації та школах.

Очікується, що з 8 листопада тисячі дітей буде вакциновано за місцем навчання — Нью-Йорк запускає програму вакцинації у 1 070 школах.

Нагадаємо, що 30 жовтня у США схвалили застосування вакцини Pfizer для дітей від 5 до 11 років. Їм будуть вводити менші дози (10 мікрограмів проти 30 мікрограмів для дорослих) вакцини Pfizer з інтервалом у три тижні. Крім цього, у США вже вакцинують і дітей від 12 років. За даними досліджень, вакцина Pfizer захищає від госпіталізації дітей 12—17 років на 93%.