«ОПОРА» оскаржить результати виборів мера Харкова. Також до суду збирається Михайло Добкін

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Громадянська мережа «ОПОРА» звернулася до Національної поліції через можливу фальсифікацію виборчої документації та готується оскаржити результати підрахунку голосів на виборах мера Харкова, де, за даними територіальної виборчої комісії, переміг Ігор Терехов.

Про це повідомив координатор «ОПОРИ» за спостереженням за виборами в Харківській області Микола Зінченко.

«Ми будемо подавати скарги до міської територіальної виборчої комісії. Оскарження до суду в нас буде ще протягом декількох днів. Якщо нас не задовільнить результат від міської територіальної виборчої комісії, то, думаю, ми звернемося до суду», — наголосив він.

Також Зінченко уточнив, що згідно з процедурою, на оскарження результатів у ТВК дається 2 дні, а в суді — 5 днів.

«Зараз є 467 [голосів] — те, що ми зафіксували, але ще багато перевіряти. [...] Лише сьогодні побачили, коли одна з виборчих дільниць Основʼянського району приїхала здаватись [подавати документи] до Основʼянського ТВК, що голосів за пана Ігоря Терехова на 70 більше, ніж у протоколі про підрахунок голосів на виборчій дільниці, яку отримав наш офіційний спостерігач на цій же дільниці», — розповів він.

Також Зінченко зазначив, що після цього почали перевіряти інформацію в інших районах. У Новобаварському знайшли девʼять дільниць, на яких цифри не збігаються, — загалом 397 голосів.

Головний конкурент Терехова — Михайло Добкін — уже заявив про «грубі фальсифікації» під час голосування та підрахунку голосів.

«Я йду до суду. Тут річ не в «Добкінові з його амбіціями». У нас, у всіх харківʼян, за часи Терехова вже вдруге нахабно вкрали право обирати собі мера міста! Обирати собі мера, якого ми хочемо. І тут уже справа принципу», — написав він на своїй сторінці у Facebook і закликав усіх кандидатів на посаду мера Харкова не залишатись осторонь.

Також заявив, що вважає вибори сфальсифікованими та не визнає результати, кандидат Дмитро Маринін.