Убивство працівника КДБ: у Білорусі затримали 200 людей за коментарі в соцмережах

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Білорусі силовики затримали майже 200 людей за коментарі в соцмережах щодо загибелі працівника КДБ, якого застрелили під час рейду в Мінську по квартирах громадян.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на міністра внутрішніх справ країни Івана Кубракова.

За його словами, люди затримані за заклики «йти і вбивати не тільки працівників КДБ, але й інших громадян, які мають іншу думку».

«Як тільки їх затримують, усі згадують про свої сімʼї, про рідних і близьких. У всіх є сімʼї, й у працівника КДБ, який загинув при виконанні обовʼязків, теж є сімʼя, він віддав своє життя за батьківщину. Тому всіх закликаю замислитися, обʼєднатися та жити спокійно в нашій країні. Хочу попросити керівників підприємств, щоб доводили до працівників, як потрібно поводитися на вулиці та як потрібно поводитися в інтернеті», — заявив Кубраков.

Днем раніше Слідчий комітет повідомляв, що проти затриманих заводять кримінальну справу за двома статтями КК Білорусі — розпалювання соціальної ворожнечі і образа представника влади та його близьких.

  • 28 вересня в Мінську працівники КДБ провели невдалий рейд по квартирах громадян. Вони вибили двері до квартири IT-менеджера з EPAM Андрія Зельцера, але той відкрив вогонь з рушниці. Унаслідок цього смертельне поранення отримав працівник КДБ з позивним «Нірвана», а Зельцер був застрелений вогнем у відповідь.
  • Олександр Лукашенко пообіцяв покарати «всіх причетних» до смерті працівника КДБ.
  • 29 вересня у країні почалися затримання за нібито негативні коментарі в соцмережах. Того ж дня Слідчий комітет Білорусі порушив проти опозиціонера Валерія Цепкало ще одну кримінальну справу, повʼязану зі «схваленням смерті» силовика.