Глава МВС Монастирський прокоментував напад на журналістів «Схем» і анонсував підозри

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
Глава МВС Монастирський прокоментував напад на журналістів «Схем» і анонсував підозри

УНІАН / Кузьмін Олександр

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський відреагував на напад на журналістів програми «Схеми» в кабінеті голови правління державного Укрексімбанку Євгена Мецгера.

Глава МВС обіцяє, що розслідування не забере багато часу.

Поліція вже долучила до матеріалів розслідування поширене в інтернеті відео з кабінету голови правління Укрексімбанку.

«Найближчим часом потерпіла сторона передасть й оригінал відновленого відеозапису, який теж буде долучений до матеріалів провадження як речовий доказ і направлений на експертизу», — зазначив Монастирський.

Він нагадав, що за заявою журналістів відкрито кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності.

«Впевнений, що розслідування не забере багато часу. І вже після отримання результатів необхідних експертиз правопорушникам буде оголошено погоджені прокуратурою підозри. Від себе додам, що така поведінка щодо співробітників ЗМІ неприпустима в демократичному суспільстві та обов’язково отримає належну правову оцінку правоохоронців», — резюмував міністр.

Також на інцидент відреагувала генпрокурор Ірина Венедіктова.

«У цьому питанні немає місць для роздумів — справедливе й ефективне розслідування, підозра, передача в суд, вирок. Ми в Офісі генпрокурора не можемо і не будемо покривати, вибачте, безумство, продемонстроване співробітниками державного банку», — наголосила генпрокурор.

  • 4 жовтня журналісти-розслідувачі програми «Схеми» заявили про напад на знімальну групу в кабінеті голови правління державного Укрексімбанку Євгена Мецгера. За їхніми словами, інцидент стався під час запису інтервʼю з Мецгером — йому не сподобалися запитання, після чого працівники банку вилучили у журналістів техніку і видалили записи.
  • У банку факт нападу спростовують, стверджуючи, що журналісти намагалися отримати секретну інформацію. Редакція «Схем» звинуватила Укрексімбанк у приховуванні правди у своєму коментарі. Нацполіція і Наглядова рада Укрексімбанку почали розслідування.
  • Пізніше редакції програми «Схеми» вдалося відновити відеозапис інциденту, поліція долучила його до матеріалів справи. В Офісі президента поведінку Мецгера й охорони назвали «неприпустимою».
  • Уранці 6 жовтня глава правління Укрексімбанку Євген Мецгер написав заяву про складання повноважень на час розслідування інциденту.