Парламентські вибори в Німеччині: екзит-поли оголосили попередні результати

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Німеччині завершилося голосування на виборах до бундестагу.

Як повідомляє Deutsche Welle, посилаючись на дані результатів екзит-полів, кандидат в канцлери Німеччини від Християнсько-демократичного і Християнсько-соціального союзів (ХДС/ХСС) Армін Лашет та представник від Соціально-демократичної партії Німеччини (СДПН) Олаф Шольц отримують приблизно однакову кількість голосів виборців — 25%.

На третьому місці — партія «Союз-90 / Зелені» із 15 % голосів, партія «Альтернатива для Німеччини» і «Вільна демократична партія» (ВДП) набрали по 11% голосів.

За даними екзит-полів соціологічної служби Infratest dimap, в парламент також проходить «Ліва партія», за неї проголосували 5% виборців.

  • Чинний канцлер Німеччини, політик від ХДС Ангела Меркель, яка очолює уряд країни понад 15 років, відмовилася знову висувати свою кандидатуру. У жовтні 2018 року вона заявила, що не братиме участі у виборчій кампанії. Після відходу з посади вона буде отримувати щомісячно €15 тисяч пенсії
  • Рейтинг консервативного блоку канцлера Німеччини Ангели Меркель ХДС/ХСС впав до рекордного рівня. За попередній місяць блок втратив 7% підтримки і наразі за нього готові проголосувати близько 20% німців.