У Німеччині партія ХДС обрала наступника Меркель. Що про нього відомо?

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У Німеччині партія ХДС обрала наступника Меркель. Що про нього відомо?

Flickr / Christliches Medienmagazin

Правляча в Німеччині партія «Християнсько-демократичний союз» обрала нового лідера. Ним став 59-річний Армін Лашет.

Про це пише Deutsche Welle.

Тривалий час партію ХДС очолювала канцлер Ангела Меркель, але вона вже заявила, що не піде на наступний термін. Парламентські вибори у Німеччині відбудуться у вересні 2021 року, і в разі чергової перемоги ХДС саме Лашет може стати наступним німецьким канцлером.

Зазначають, що під час другого туру голосування Лашет отримав 521 голос партійців, тоді як його опонент, колишній глава фракції ХДС у Бундестазі Фрідріх Мерц заручився підтримкою 466 людей.

Хто такий Лашет?

Армін Лашет вступив до партії ХДС ще у 18-річному віці. У 1980-х працював журналістом та редактором, а в 1990-х перейшов на роботу у міськраду німецького міста Аахен. Там він був заступником голови місцевого партійного осередку ХДС.

У 1994 Лашет став депутатом Бундестагу, а в 1999—2005 роках ще й був депутатом Європарламенту. Згодом почав будувати місцеву кар’єру в німецькій землі Північний Рейн-Вестфалія, і в 2017 році переміг на виборах очільника уряду цього регіону.

  • Меркель, яка при владі з 2005 року, заявила, що не домагатиметься переобрання на федеральних виборах у жовтні 2021 року. Аннегрет Крамп-Карренбауер, яка повинна була зайняти місце Меркель, заявила в лютому 2020 року, що піде з посади лідера ХДС.