Партія Меркель через коронавірус відклала зʼїзд. На ньому планували вибрати нового лідера ХДС

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Правляча партія канцлера Німеччини Ангели Меркель «Християнсько-демократичний союз» (ХДС) відклала зʼїзд, запланований на 4 грудня, на якому мали вибрати заміну Меркель.

Про це повідомляє Reuters.

Ідеться про зустріч у Штутгарті за участю 1 001 делегата для особистого голосування за нового лідера ХДС. Партія поки розглядає три варіанти: перенесення на наступний рік, гібридний формат (особисті заходи в різних місцях і віртуальні), голосування поштою.

Меркель, яка при владі з 2005 року, заявила, що не домагатиметься переобрання на федеральних виборах у жовтні 2021 року. Аннегрет Крамп-Карренбауер, яка повинна була зайняти місце Меркель, заявила в лютому цього року, що піде з посади лідера ХДС.

На посаду голови зараз претендують Армін Лашет, премʼєр-міністр західної землі Північний Рейн-Вестфалія Фрідріх Мерц і експерт із зовнішньої політики Норберт Реттген.

  • У Німеччині, як і в багатьох країнах Європи, різко зростає захворюваність на коронавірус. Добовий приріст у країні перевищив 11 тисяч осіб. За весь час пандемії заразилися 438 тисяч німців, померли 10 062 особи.