У МОЗ розповіли, як оновити цифрові та паперові сертифікати про вакцинацію

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів, як оновити паперовий та цифровий сертифікати про вакцинацію після того, як Кабмін продовжив термін їхньої дії ще на пів року.

Про це він зазначив в інтерв’ю «Фактам ICTV».

За його словами, цифровий сертифікат буде оновлений після того, як в додатку «Дія» з’явиться технічна можливість.

«Тому в «Дії», як тільки з’явиться така технічна можливість, буде прокомуніковано, що треба повторно оновити додаток. Одразу після цього прийде повідомлення про те, що термін дії сертифіката продовжено», — пояснив Ляшко.

Що стосується паперового сертифікату, то після завершення його дії потрібно буде знову прийти до сімейного лікаря і отримати новий сертифікат.

  • З 23 вересня на всій території України встановили «жовтий» рівень епідемічної небезпеки і запрацювали нові карантинні обмеження.
  • 13 вересня уряд вніс зміни до постанови про карантин в Україні. Зміни передбачають, що COVID-сертифікати будуть двох видів («жовтий» та «зелений») і міститимуть інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19. «Жовтий» сертифікат міститиме інформацію про перше щеплення, а «зелений» — про повний курс вакцинації.