З Кабулу першим рейсом евакуювали понад 100 людей, серед яких українці

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

З міжнародного аеропорту Кабулу (Афганістан) вилетів перший чартерний рейс з людьми, після того як рух «Талібан» дозволив евакуацію людей.

Як повідомляють Reuters і Al Jazeera, літак авіакомпанії Qatar Airways доставив до столиці Катару 113 людей, серед яких є громадяни України, США, Канади, Німеччини, Великої Британії та інші. Усіх їх доставлять до тимчасового комплексу для прийому біженців.

Напередодні міністр закордонних справ України повідомляв, що в Афганістані чекають евакуації 159 українців. Скільки українців залишили країну цим рейсом — поки не уточнюється.

Пізніше спікер МЗС України Олег Ніколенко уточнив, що в Катар рейсом прибули двоє українських громадян, які незабаром повернуться на батьківщину. Як повідомляють «Громадське» і «Суспільне» — це жінка з дитиною.

Держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб подякували Катару за сприяння в розблокуванні роботи аеропорту й евакуації людей, а міністр закордонних справ Катару подякував «Талібану».

Зараз очікується прибуття інших рейсів.