Аеропорт Кабулу відновлює роботу. Перші 200 іноземців уже чекають на виліт

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міжнародний аеропорт Кабулу відновлює роботу, після того як його покинули сили США. В аеропорту до евакуації готуються перші 200 іноземців, серед яких американці.

Про це повідомляють AFP і The Guardian.

Аеропорт сьогодні, 9 вересня, має прийняти перший чартерний рейс, який відправиться в Катар. Рух «Талібан» після переговорів зі США та Великою Британією все-таки дав «зелене світло» на вивезення з країни людей, зокрема афганців, які мають дозвільні документи.

За останніми даними Міністерства закордонних справ України, евакуації з Афганістану чекають 159 українців. Міністр освіти Дмитро Кулеба уточнював, що це люди не з «групи ризику» — не журналісти, не працівники міжнародних організацій та не активісти.

  • Уночі 30 серпня аеропорт Кабулу покинули сили США, закінчивши своє 20-річне перебування у країні. Після цього аеропорт зайняли таліби, а рейси припинилися.
  • 9 вересня агентство Reuters повідомило, що таліби дозволять 200 американцям і громадянам інших країн виїхати з Афганістану. За словами джерела, про це з бойовиками домовився спецпредставник США Залмай Халілзад.