Зеленський змінив склад Координаційної ради з протидії COVID-19

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
Зеленський змінив склад Координаційної ради з протидії COVID-19

Президент України Володимир Зеленський своїм указом увів до складу Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 міністра інфраструктури Олександра Кубракова, головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна і главу Міністерства внутрішніх справ Дениса Монастирського.

Відповідний указ № 456/2021 від 7 вересня опублікований на сайті глави держави.

Також, згідно з документом, затверджені в персональному складі Координаційної ради головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко.

Крім того, указом виведені з персонального складу ради колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, ексміністр охорони здоровʼя Ілля Ємець, ексміністр інфраструктури Владислав Криклій та колишній головнокомандувач ЗС України Руслан Хомчак.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Щеплення проти COVID-19 вже зробили 50% киян, від офіційного населення міста. При цьому, завершили цикл імунізації (щепилися двома дозами) 46% від загальної кількості вакцинованих.

  • Восени Україна очікує на значне поширення штаму «Дельта», оскільки він зараз домінує у понад 20 країнах Європи. Уранці 28 липня стало відомо, що в Києві помер перший пацієнт, у якого діагностували саме цей штам вірусу.
  • Цей варіант коронавірусу має агресивніший та швидший перебіг, ніж попередні: на другий-третій день після госпіталізації у пацієнтів різко знижується сатурація, тому вони не можуть самостійно дихати та потребують перебування в реанімації. Вік важких хворих — від 30 до 40 років.