Після сутичок на Банковій поліція відкрила кримінальне провадження

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом умисного нанесення тілесних ушкоджень правоохоронцям під час акції протесту на Банковій.

Про це пресслужба відомства повідомила в коментарі «Бабелю».

«За фактом нанесення тілесних ушкодженнь співробітникам поліції розпочато кримінальне провадження. Винні особи будуть притягнені до відповідальності, встановленої законом», — додав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Представники партії «Національний корпус» і кількох громадських організацій 14 серпня прийшли на акцію протесту до Офісу президента України. Між протестувальниками та поліцейськими сталися сутички, у поліції заявили про провокації з боку мітингувальників.

Травми отримали семеро поліцейських і один нацгвардієць. Також відомо щонайменше про одного постраждалого серед протестувальників.

«Кожен громадянин може реалізувати своє конституційне право на участь у мирних та безпечних мітингах, але без бійок та кровопролиття. Будь-які насильницькі дії, як щодо інших учасників мирного зібрання, так і щодо правоохоронців, не залишаться безкарними», — резюмував міністр.

«Нацкорпус» анонсував акцію протесту після того, як у представників цієї організації в Харкові провели обшуки.

  • 5 серпня Служба безпеки України провела масштабну спецоперацію на Харківщині, під час якої ліквідувала «потужне злочинне угруповання». За даними силовиків, до складу організації входили майже 50 осіб, серед яких чинні правоохоронці та чоловіки з досвідом ведення бойових дій.
  • Пізніше СБУ опублікувала докази того, що учасники цього угруповання систематично займалися рекетом. За даними ЗМІ та низки Telegram-каналів, до цієї організації причетні члени «Нацкорпусу», у яких, зокрема, проводила обшуки СБУ.
  • Шевченківський районний суд Києва 7 серпня вирішив заарештувати на два місяці сімох представників «Нацкорпусу», які фігурують у цій справі.