У Києві між активістами «Нацкорпусу» і силовиками розпочались сутички

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

У Києві біля Офісу президента представники націоналістичних сил, зокрема «Нацкорпусу», проводять акцію протесту. Колона людей підійшла до ОП, але їх не пропустили на територію, через що розпочались сутички.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

«Учасники акцій протесту на Банковій не захотіли пройти перевірку на наявність небезпечних предметів перед допуском до ОПУ і спровокували сутички із силами правопорядку», — повідомив речник відомства Артем Шевченко.

За його словами, правоохоронці були змушені застосувати поліцейські заходи примусу.

За попередніми даними, на протест вийшли представники націоналістичних сил, зокрема «Нацкорпусу», «Традиції та порядку», «Азову» і С14, але отримавши відмову на прохід до ОП, активісти почали прориватися, кидати димові шашки, шини та фаєри.

Через кілька хвилин після публікації новини у редакцію зателефонував представник організації «Традиція і порядок» Андрій Кузьмич та зазначив, що їх немає на цій акції протесту.

Однак зазначимо, що «Традиція і порядок» значиться серед інших підписантів заяви «ветеранських рухів України проти репресій щодо українських націоналістів, ветеранів та патріотів». Відповідну заяву опублікували на сторінці організаторів події — «Патріотів України».

«Внаслідок сутички сім поліцейських отримали опіки очей, декілька нацгвардійців отримали травми. Наразі ситуація спокійна», — повідомив Шевченко.

На місці події присутній голова Нацполіції Ігор Клименко, загалом там перебувають близько тисячі поліцейських.

Організатори пояснюють акцію, зокрема, вимогою до влади не допустити імплeментації «фoрмули Штайнмаєра», проведення виборів на окупованій частині Донбасу та пoдачі води до окуповaного Kриму.

Крім того, активісти переконані, що влада чинить тиск на них, проводячи обшуки в регіональних осередках організації.

«Ідемо до ОП, щоб дати зрозуміти владі: нас не зламати репресіями, тиском, сфабрикованими політичними справами. Ми не допустимо реалізації зрадницьких домовленостей та капітуляції країни перед Кремлем», — пояснили свій мотив активісти «Нацкорпусу».