Український боксер Хижняк вийшов до фіналу Олімпіади, гарантувавши собі срібну медаль

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Українець Олександр Хижняк вийшов до фіналу боксерського турніру у вазі до 75 кг на Олімпійських іграх у Токіо, забезпечивши собі щонайменше срібну медаль.

У півфіналі українець переміг філіппінця Еуміра Марсьяля з рахунком 3:2 і побореться за золоту медаль з переможцем іншого півфіналу, бразильцем Ебертом Соузою, який переміг росіянина Гліба Бакши. Марсьяль та Бакши отримають бронзові медалі.

Вранці в четвер каноїстка Людмила Лузан, чинна віцечемпіонка Європи на дистанції 200 метрів, виборола бронзову олімпійську медаль в жіночому каное. Це 12-а нагорода для України.

  • Окрім каноїстки, нагороди на Олімпійських іграх в Токіо отримали ще 11 українських спортсменів. Єдине «золото» приніс нардеп Жан Беленюк, який став олімпійським чемпіоном в греко-римській боротьбі. Борець в іншій ваговій категорії Парвіз Насібов виборов срібну медаль. Також срібну медаль виграв і плавець Михайло Романчук на дистанції в 1 500 м вільним стилем.
  • Решта медалей — бронзові. Їх вибороли Дарʼя Білодід (дзюдо), Ігор Рейзлін (фехтування), Олена Костевич та Олег Омельчук (стрільба з пневматичного пістолета), Михайло Романчук (плавання) та Еліна Світоліна (теніс).