Франція скасувала для вакцинованих українців ПЛР-тест для вʼїзду

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Франція скасувала для вакцинованих українських туристів ПЛР-тест, який потрібен був для вʼїзду в країну. Про це посольство Франції в Україні повідомило 19 липня.

Тепер для вʼїзду треба надати міжнародний сертифікат про вакцинацію — його можна отримати у сімейного лікаря. Зазначимо, що Франція визнає тільки ті вакцини, які схвалив Європейський Союз: Pfizer, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield та Johnson & Johnson. Китайського препарату CoronaVac у цьому переліку поки немає, ЄС його досі розглядає.

Якщо український турист не вакцинований від коронавірусу, то йому для вʼїзду потрібен негативний ПЛР тест, який зробили не пізніше за 72 години або тест на антиген (48 годин). Окрім того, треба відсидіти на самоізоляції 7 днів.

Нагадаємо, що 14 липня Європейський Союз включив Україну до «зеленого списку» країн і рекомендував країнам-членам скасувати обмеження на подорожі для українців. Після цього Німеччина дозволила українцям з 18 липня безперешкодно вʼїжджати на свою територію.

  • Україна домовилася з Європейською комісією зробити сумісними український та європейський цифрові сертифікати про імунітет від COVID-19. Такі сертифікати діятимуть 180 днів з дня отримання другої дози вакцини та стільки ж — з дня отримання позитивного результату на коронавірус (тобто після хвороби й одужання). При цьому Міністерство охорони здоровʼя заявило, що вже видає міжнародне свідоцтво про вакцинацію в паперовій формі громадянам, які отримали дві дози вакцини від коронавірусу — його можна отримати у сімейного лікаря.