Загін вбивць президента Гаїті складався з 28 колумбійських і американських найманців

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Влада Гаїті звинуватили в убивстві президента Жовенеля Моїза групу найманців з Колумбії і США.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на начальника поліції Леона Шарля.

Президента ліквідував збройний загін, в який входило щонайменше 26 громадян Колумбії і двоє громадян США, які також мають громадянство Гаїті. Поліція затримала 15 колумбійців і двох американців, троє учасників групи вбиті в перестрілці і ще вісім втекли. Раніше представники влади заявляли про чотирьох убитих.

Влада Колумбії пообіцяла допомогу у розслідуванні і повідомила, що мінімум сім затриманих раніше служили в колумбійських військах.

Держдепартамент США заявив, що знає про затримання двох своїх громадян, але від детальних коментарів відмовився.

Американці ідентифіковані як Джеймс Солажес і Джозеф Вінсент. Солажес назвав себе колишнім охоронцем посольства Канади в Порт-о-Пренсі. Про другого затриманого нічого не відомо.

  • Вночі 7 липня 53-річного Жовенеля Моїза знайшли мертвим у його резиденції. За даними попереднього розслідування, Моїз отримав десятки кульових поранень, а на місці знайшли гільзи калібру 5,56 і 7,62 мм. Також повідомлялося, що постраждала дружина президента. Вона нібито померла в лікарні від поранень, але посольство Гаїті в Домінікані заперечує цю інформацію.
  • Виконувач обовʼязків премʼєр-міністра Гаїті оголосив стан облоги. Поліція і армія тимчасово отримали розширені повноваження.