Суд заарештував третього підозрюваного у справі «Кузні на Рибальському»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід третьому підозрюваному у справі заводу «Кузня на Рибальському».

Про це повідомляє Держбюро розслідувань.

Зазначено, що суд повністю задовольнив клопотання слідчих і дав два місяці під вартою з альтернативою застави в понад 475 млн гривень одному з колишніх начальників департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння і військової техніки Міністерства оборони.

ДБР не називає імʼя заарештованого.

  • 2 липня Державне бюро розслідувань оголосило підозри колишньому заступнику міністра оборони і ще деяким посадовцям Міноборони, а також голові правління заводу «Кузня на Рибальському» за поставки неякісної військової техніки.
  • Йдеться про замовлення двох катерів «Кентавр». Чиновники були в курсі, що завод не має можливостей виконати умови контракту та збудувати катери у встановлені терміни, тому що там були відсутні проєкти виготовлення подібної продукції. У зв’язку з цим катери не відповідали б вимогам замовлення, отже, їх неможливо було б використовувати.
  • Після цього посадовці внесли до оборонного замовлення необхідність будівництва ще одного катера — і знову уклали угоду з «Кузнею на Рибальському» та заплатили заводу аванс. У результаті там виготовили катери зовсім іншого проєкту, які не відповідали технічним умовам.
  • Суд вже заарештував голову правління заводу і ексчиновника Міноборони.