Суд арештував очільника «Кузні на Рибальському» з альтернативою застави в 443 млн гривень

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід голові правління заводу «Кузня на Рибальському» Валерію Шандрі.

Про це пише пресслужба ДБР.

«7 липня Печерський суд розглянув клопотання слідчих та задовольнив його у повному обсязі, обравши голові правління ПрАТ «Кузня на Рибальському» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі понад 443 млн гривень», — йдеться у повідомленні.

Напередодні суд також обрав запобіжний захід колишньому директору департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони. Його арештували на два місяці з можливістю застави у 475 мільйонів гривень.

  • 2 липня Державне бюро розслідувань оголосило підозри колишньому заступнику міністра оборони та ще деяким посадовцям Міноборони, а також голові правління заводу «Кузня на Рибальському» за постачання неякісної військової техніки.
  • Мова йде про замовлення двох катерів «Кентавр». Чиновники були в курсі, що завод не має можливостей виконати умови контракту та збудувати катери у встановлені терміни, тому що там були відсутні проєкти виготовлення подібної продукції. У зв’язку з цим катери не відповідали б вимогам замовлення, отже, їх неможливо було б використовувати.
  • Після цього посадовці внесли до оборонного замовлення необхідність будівництва ще одного катера — і знову уклали угоду з «Кузнею на Рибальському» та заплатили заводу аванс. У результаті там виготовили катери зовсім іншого проєкту, які не відповідали технічним умовам.