Україна через штам «Дельта» вимагає встановлювати «Дію» від своїх громадян, які повертаються з 4 країн

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Україна через штам «Дельта» вимагає встановлювати «Дію» від своїх громадян, які повертаються з 4 країн

Україна через розповсюдження нового штаму коронавірусу «Дельта» вимагає від своїх громадян, які повернулися з Португалії, Росії, Великої Британії та Індії або перебували на їхніх територіях не менше 7 днів протягом останніх 14 днів, встановлювати додаток «Дія. Вдома».

Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації.

Щоб повернуиися Україну з цих країн, потрібно буде додатково пройти експрес-тест на антиген безпосередньо в пункті пропуску через державний кордон або пройти обов’язкову 14-денну самоізоляцію чи обсервацію.

Іноземцям, які приїжджають з цих країн, теж потрібно здати експрес-тест в аеропорту. Без цього заборонять перетинати кордон України.

Для в’їзду в Україну з інших країн правила не змінювалися — якщо країна перебуває у «зеленій» зоні, «Дію» встановлювати не потрібно.

Зазначимо, що за даними ВООЗ штам «Дельта» у 1,6 раза заразніший, ніж «Альфа», у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації та у 1,45 раза частіше — до реанімації. Його вперше виявили в Індії. Виробники вакцин запевняють, що їхні препарати залишаються ефективними й проти цього штаму вірусу.