Опитування: Євро-2020 дивляться понад половину українців, третина — вірять у чемпіонство України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Опитування: Євро-2020 дивляться понад половину українців, третина — вірять у чемпіонство України

Twitter / UEFA EURO 2020

54% українців дивляться матчі Чемпіонату Європи з футболу. Про це свідчать дані опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

Решта відповіли, що взагалі не дивляться футбол. Із тих, то слідкує за турніром, 14% дивляться всі ігри, 40% — окремі поєдинки. Більшість тих, хто активно спостерігає за перебігом Євро-2020 — мешканці Заходу, старше покоління та чоловіки.

Також 36% опитаних заявили, що вірять у те, що чемпіоном Європи стане Україна. 18% переконані, що це буде Англія, 15% — Італія, 10% — Іспанія, 7% — Бельгія, 2% — Данія, по 1% — Швейцарія та Чехія. У перемогу національної збірної найбільше вірять молодь і жінки.

Дослідження проводилося з 30 червня до 2 липня, на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів опитали 2200 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не перевищує 2,1%.

  • 29 червня збірна України вийшла до чвертьфіналу Євро-2020, обігравши в додатковий час збірну Швеції з рахунком 2:1 у матчі на стадіоні «Хемпден Парк» у шотландському Глазго. 3 липня українська команда зіграє у чвертьфіналі проти Англії.
  • Напередодні відбулися перші два чвертьфінали. Збірна Іспанії в серії пенальті здолала команду Швейцарії, а збірна Італії мінімально перемогла збірну Бельгії.