Екснардеп Заліщук стала радницею голови правління «Нафтогазу»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Екснардеп Заліщук стала радницею голови правління «Нафтогазу»

Сироткіна Анастасія / УНІАН

Колишня нардеп Світлана Заліщук стала радницею голови правління «Нафтогазу» з міжнародних питань.

Про це повідомляється на сторінці компанії.

Заліщук опікуватиметься взаємодією «Нафтогазу» з міжнародними партнерами та «виконуватиме представницьку функцію високого рівня». До її пріоритетів належатиме також протидія «Північному потоку—2».

«Необхідна мобілізація усіх гілок української влади та чітка й послідовна координація з нашими міжнародними партнерами, які розуміють небезпеку російської труби для усієї Європи. Такими наразі я бачу пріоритети своєї роботи», — прокоментувала Заліщук своє призначення.

  • Радниця голови правління НАК «Нафтогаз України» Лана Зеркаль пішла з держкомпанії після звільнення Андрія Коболєва і призначення головою компанії Юрія Вітренка.
  • Уряд 28 квітня звільнив главу «Нафтогазу» Андрія Коболєва та наглядову раду. До обрання нового складу правління його функції мав виконувати чинний склад, але він подав у відставку. Причиною відставки глави та наглядової ради «Нафтогазу» уряд назвав їхню незадовільну роботу. У 2020 році компанія не отримала прибутку, навпаки — зазнала збитків.
  • Новим керівником компанії терміном на один рік призначений Юрій Вітренко, який до цього виконував обовʼязки міністра енергетики.
  • Держдепартамент США, а також країни «Великої сімки» відреагували на звільнення Коболєва, наголосивши на необхідності поваги до корпоративного управління.