Комітет ВР рекомендував призначити головного податківця Любченка міністром економіки

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Комітет ВР рекомендував призначити головного податківця Любченка міністром економіки

Facebook / Алексей Любченко

Комітет Верховної Ради з питань економічної політики рекомендував парламенту призначити на посаду першого віцепремʼєра — міністра економіки голову Державної податкової служби Олексія Любченка.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі нардеп, голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Комітет із питань економічної політики рекомендував призначити Олексія Любченка першим віцепремʼєром — міністром економіки. Повністю підтримую рішення комітету», — написав він.

Також Гетманцев висловив переконання, що в залі не буде проблем із призначенням, і запевнив, що засідання Ради почнеться з розгляду кадрових питань.

  • 20 травня в Раді очікується голосування за нових очільників трьох міністерств. Крісло глави МОЗ може посісти головний санітарний лікар Віктор Ляшко, а посади міністра інфраструктури та міністра економіки — глава «Укравтодору» Олександр Кубраков і керівник податкової служби Олексій Любченко відповідно.
  • 14 травня глава уряду Денис Шмигаль вніс до Верховної Ради подання про відставку Максима Степанова з посади міністра охорони здоровʼя. Міністри інфраструктури Владислав Криклій та економіки Ігор Петрашко того ж дня написали заяви про звільнення за власним бажанням.
  • 18 травня Рада звільнила Петрашка з посади міністра економіки. В Офісі президента розповіли, що у міністерства Петрашка відчувався дефіцит ініціатив, особливо в питаннях захисту промисловості та підприємців під час пандемії.