Reuters: Німеччина підтвердила відмову США від санкцій проти компанії Nord Stream 2 та її директора

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Reuters: Німеччина підтвердила відмову США від санкцій проти компанії Nord Stream 2 та її директора

Nord Stream 2

Німеччина підтвердила плани США відмовитися від санкцій щодо компанії Nord Stream 2 AG, оператора газопроводу «Північний потік — 2», та її директора Маттіаса Варнінга.

Про це заявив на пресконференції у середу, 19 травня, міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас, пише Reuters.

«Існує президентська відмова щодо компанії Nord Stream 2 і її генерального директора, який є громадянином Німеччини», — заявив він.

На думку Мааса, дії Вашингтона є позитивним знаком. Також Маас назвав зняття санкцій кроком американської адміністрації назустріч Німеччині.

  • Раніше стало відомо, що Адміністрація президента США Джо Байдена не вводитиме санкції проти компанії Nord Stream 2 AG та її директора Маттіаса Варнінга. Причиною такого кроку називають небажання США псувати відносини з Німеччиною.
  • Російський морський трубопровід «Північний потік — 2» готовий майже на 95%. Подальшому будівництву трубопроводу заважають санкції США. Якщо трубопровід добудують, Росія зможе постачати свій газ до Європи, не користуючись послугами української газотранспортної системи. Через це Україна втратить доходи від транзиту газу — кілька мільярдів доларів на рік.
  • У Держдепі США в лютому заявили, що через загрозу санкцій понад 15 компаній уже вийшли з проєкту. 25 лютого проєкт залишила французька AXA — одна з найбільших страхових компаній у світі.